Nesnaž se, aby všichni zpívali tvoji písničku, stačí, že si jí zpíváš sám!

Robert Downey Jr.

25. března 2007 v 16:37 | NR |  herci
Robert Downey Jr.
datum narození:04.04.1965 Místo narození:New York, USA
sourozenci: starší sestra Allyson
stav: rozvedený (1992-96 ženatý s Deborah Falconer)
potomci: syn Indio (1993)
znamení: Beran výška:175cm přezdívka:Bob celé jméno : Robert John Downey Jr.
Robert Downey Jr. se narodil 4.4.1965 v New Yorku City ve Spojených Státech. Jako syn nezávislého filmaře Roberta Downeyho Sr. a herečky Elsie Ford se Robert dostal před kameru již ve svých pěti letech ve filmu Pound. Kvůli otcově práci se rodina často stěhovala, Robert krátce studoval balet v Londýně a po rozvodu svých rodičů zůstal s otcem v New Yorku. Později se však odstěhoval do Los Angeles a rok navštěvoval střední školu v Santa Monice, dokud do nevyhodili.
Jeho otec mu pomohl najít agenta. Downey si zahrál malou roli ve filmu Firstborn, kde se potkal s nynější hvězdou seriálu Sex ve městě Sarah Jessicou Parker. Po dvoutýdenní známosti spolu začali bydlet, jejich vztah vydržel přibližně sedm let. Průlomem v kariéře se stal televizní pořad Saturday Night Live a film Less Than Zero. Poté se Downeymu začaly hrnout nabídky, mimo jiné na hlavní roli ve filmu Chaplin, která mu vynesla mnoho ocenění a nominaci na Oscara.
Rok nato se po šestitýdenní známosti oženil se zpěvačkou a modelkou Deborah Falconer. Další rok se jim narodil syn Indio. Jejich vztah začal mít trhliny kvůli Robertově závislosti na kokainu a dalších omamných látkách. Po mnoha Robertových zatčeních Deborah požádala o rozvod.
Downey strávil rok a půl v jednom z kalifornských vězení a absolvoval mnoho odvykacích procesů. Z léčeben zásadně utíkal. Do filmového průmyslu se nakrátko vrátil v roli právníka Larryho Paula v seriálu Ally McBealová, díky které získal Zlatý Glóbus a nominaci na Emmy. Poté byl však znovu obviněn z přechovávání a užívání drog a byl opět zatčen.
Avšak od roku 2002 se Robert naplno vrátil ke hraní. Byl obsazen do hlavních rolí ve filmech Detektiv a Gothika. Při natáčení druhého zmíněného filmu začal Robert chodit s jeho producentkou Susan Levin, se kterou se později zasnoubil. Downey dále získává mnoho nabídek, a tak budeme moci dále vídat jeho herecké schopnosti na filmovém plátně
V roce 2005 se oženil s producentkou Susanou Levin .Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.Robert Downey Jr.Robert Downey Jr.Robert Downey Jr. (Larry Paul)
Robert Downey Jr. (Larry Paul)

filmografie:
Last Party 2000 (2001) .... sám sebe
Wonder Boys (2000) .... Terry Crabtree
Black and White (1999) .... Terry Donager
Bowfinger (1999) .... Jerry Renfro
Friends & Lovers (1999) .... Hans
In Dreams (1998) .... Vivian Thompson
U.S. Marshals (1998) .... John Royce
The Gingerbread Man (1998) .... Clyde Pell
Hugo Pool (1997) .... Franz Mazur
Two Girls and a Guy (1997) .... Blake Allen
One Night Stand (1997) .... Charlie
Danger Zone (1996) .... Jim
Restoration (1995) .... Robert Merivel
Home for the Holidays (1995) .... Thomas 'Tommy' Larson
Richard III (1995) .... Rivers
A Century of Cinema (1994) .... sám sebe
Hail Caesar (1994) .... Jerry
Only You (1994) .... Peter Wright
Natural Born Killers (1994) .... Wayne Gale
Heart and Souls (1993) .... Thomas Reilly
The Last Party (1993) .... sám sebe
Luck, Trust & Ketchup: Robert Altman In Carver Country (1993) .... sám sebe
Short Cuts (1993) .... Bill Bush
Chaplin (1992) .... Charlie Chaplin
Too Much Sun (1991) .... Reed Richmond
Soapdish (1991) .... David Seton Barnes
Air America (1990) .... Billy Covington
That's Adequate (1989) .... Albert Einstein
True Believer (1989) .... Roger Baron
Chances Are (1989) .... Alex Finch
1969 (1988) .... Ralph
Johnny Be Good (1988) .... Leo Wiggins
Rented Lips (1988) .... Wolf Dangler
Less Than Zero (1987) .... Julian Wells
The Pick-up Artist (1987) .... Jack Jericho
America (1986)
Back to School (1986) .... Derek Lutz
Deadwait (1985)
Weird Science (1985).... Ian
Tuff Turf (1985) .... Jimmy Parker
Firstborn (1984) .... Lee
Baby, It's You (1983) .... Stewart
Up the Academy (1980)
Greaser's Palace (1972)
Pound (1970) .... Puppy
TV:
Ally McBeal (1997) .... Larry Paul
Mr. Willowby's Christmas Tree - Mr. Willowby
Dear America: Letters Home from Vietnam
Mussolini: The Untold Story - Bruno Mussolini
Saturday Night Live (1975) .... sám sebe (1985-1986)

MTV Movie Awards (1992)
Kiss Kiss Bang Bang . Debutové album tohoto jedinečného talentu nese název The Futurist.
The Futurist
Man Like Me
Broken
Kimberly Glide
Little Clownz
5:30
Details
Hannah
Your Move
Smile
DOWNEY ROBERT JR.: THE FUTURISTRobert Downey Jr. (Larry Paul)
Robert Downey Jr. (Larry Paul)
www.robertdowneyjrmusic.com
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Error Error | 19. května 2008 v 14:50 | Reagovat

:-D píše se nejsYmpatičtější!!!

2 NR NR | Web | 20. května 2008 v 18:40 | Reagovat

díky

3 qjztwmxrfx qjztwmxrfx | E-mail | Web | 4. června 2009 v 19:30 | Reagovat

ak6NOA  <a href="http://dzqvnhbmmeck.com/">dzqvnhbmmeck</a>, [url=http://rrdsqzqpegzn.com/]rrdsqzqpegzn[/url], [link=http://apbivoezhozr.com/]apbivoezhozr[/link], http://zjyymsjawpve.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama